Leolux meubelen

Trots stond hij in het logo van de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek, de oorsprong van Leolux. En nog steeds klinkt hij door in alles wat we doen: de leeuw, onlosmakelijk verbonden met Leolux. In de LeoLux naam en hun DNA.

In elke Leolux schuilt een leeuw. Want een Leolux is sterk en betrouwbaar. Hij laat je blik niet los, is een opvallend designstuk in je interieur. Al deze eigenschappen weerspiegelen in de leeuw. Net als de passie en mentaliteit van de vakmensen van Leolux. Daarom is hij zo’n waardevol symbool voor wie ze zijn. Sterker dan ooit laat Leolux de leeuw voor u los. In nieuwe en bestaande modellen. In materialen en mogelijkheden. Ontdek de collectie en creëer het perfecte meubel, exclusief voor uzelf.

Design met traditie

Venlo: een provinciestad in het zuiden van Nederland, centraal gelegen tussen Duitsland en België. Hier, in het hart van Noordwest-Europa, bouwt het familiebedrijf Leolux sinds 1934 designmeubelen op bestelling voor een internationale markt.

Kwaliteit en ambitie kunnen een klein bedrijf snel laten groeien. Wanneer de broers Sanders in de jaren vijftig besluiten om moderne meubelen te produceren, verandert het bedrijfje met enkele medewerkers in een wereldwijde speler met eigenzinnige ideeën over design, comfort en afwerking.

Leolux verenigt nu al drie generaties lang de expertise van designers, ambachtsmensen en kunstenaars. In dit creatieve samenspel ontstaat de wereld van Leolux. Een unieke wereld, die inspireert en uitdaagt.

Hightech en puur ambacht

Bij Leolux geloven ze niet in serieproducten. Alle meubelen zijn uniek en zo worden ze ook gebouwd. Met het vakmanschap van de houtbewerkers en schuimspecialisten, de leersnijders, stiksters en stoffeerders. In hun geduldige handen groeit het beroemde Leolux-comfort.

Hoogwaardige technologie is hierbij onmisbaar: elk meubel overbrugt grote afstanden via lopende banden en innovatieve technieken verlichten het werk van leersnijders en houtbewerkers. Deze combinatie van hightech en ambacht stelt Leolux in staat om dagelijks honderden unieke producten te vervaardigen naar de individuele wensen van een specifieke klant.

De Leolux collectie van Het Bovenhuys bestaat uit:

  • Leolux banken
  • Leolux fauteuils
  • Leolux stoelen
  • Leolux tafels
Leolux logo
leolux cantate fauteuil
leolux dolcinea fauteuil
leolux callas eetkamerstoel
leolux guadalupe bank