Castelijn tafels en kasten

Duurzaamheid

Gevestigd en opgegroeid midden in het Groene Hart van Nederland, staat bij Castelijn Meubelindustrie BV het milieu en duurzaam produceren hoog in het vaandel. Duurzaam produceren is dan ook voor Castelijn Meubelindustrie geen modeverschijnsel, maar een proces dat vanaf de oprichting in 1958 continu onze aandacht heeft. Aangezien wij het grootste deel van de grondstoffen (hout fineer, massief hout en houtproducten) te danken hebben aan de natuur, dragen wij deze vanzelfsprekend een zeer warm hart toe.

Wij vertellen dan ook graag dat wij STIP gecertificeerd zijn. STIP wil zeggen dat ál het hout wat wij inkopen verantwoord geproduceerd hout is.

Castelijn
Castelijn Groove XS kast

Castelijn Solo kast en Foliant tafel
Castelijn Solo lowboard
Castelijn Groove XS kast

RP TAFEL

De RP-collectie omvat een serie tafels met steeds licht bollende bladvormen met verjongde berken multiplex bladranden. De tafels staan op ranke taps toelopende, massief eiken poten, die aan een metalen frame bevestigd zijn. De eiken poten en de multiplex bladrand kunnen in 6 kleuren geolied worden en het bladoppervlak kan gekozen worden in 8 kleuren Fenix. Bij de bladvorm kan er gekozen worden voor fineer of de combinatie van Fenix met fineer.

RP LEUNKAST

Deze eigenwijze kasten vallen op door hun hoge poten en leunen gewoon los tegen de wand. Ingeboorde rubbers onderin de poten zorgen ervoor dat ze niet weg kunnen schuiven en een viltstrip achterop de kast beschermd zowel de kast als de muur waar hij tegenaan leunt. Door de schuin geplaatste poten staan de leunkasten verrassend stabiel, waardoor vastzetten aan de wand absoluut niet nodig is. De kastrompen zijn in vele kleuren effectlak leverbaar en de massief eiken poten in diverse kleuren transparante olie.

GROOVE-XS KAST

Met maar 9cm diepe staanders en ranke doorlopende alucobond boekenplanken, ontwierp Coen Castelijn de Groove-XS. Duidelijk verwant aan Groove, maar zo open en luchtig, dat enkel de aan de wand bevestigde staanders het krachtige stramien lijken te vormen. Groove-XS is in een hoogte van 180, 216 en 251cm leverbaar met staanders in zowel hout als lak. De lange alucobond boekenplanken bepalen de breedte, die varieert van 108, 161, 215 tot 270cm. Optioneel kunnen deze planken ook worden gespoten in een van onze kleuren effectlak. Naar wens kan een deel van de openheid getemperd worden met ladesets of deuren.

SOLO KASTEN en LOWBOARDS

De aan de wand hangende kastenserie Solo – heeft maar liefst 36 verschillende lowboards en dressoirs, variërend van 100 tot 250cm lengte en vier hoogtes torenkasten. Er kan dus eindeloos gecombineerd worden en door meebestellen van ventilatie- en bekabelingsgaten, draaibare TV-paal en speakerdoek creëert u ook nog eens uw ideale apparatuurkast. Kenmerkend bij Solo is de asymmetrische strook in het front: bij de lowboards steeds de lade, bij de deuren een sierstrook. Deze stroken kunt u in een afwijkende kleur, structuur of hout kiezen, waardoor u het frontaanzicht naar eigen wens kunt samenstellen. Bovendien zijn de stroken verwisselbaar. Het eenvoudig vervangen van de strook geeft de kasten na verloop van tijd een heel nieuw uiterlijk. Solo kasten gaan dus moeiteloos met hun tijd mee.